top of page

Ekstraordinær generalforsamling: “Vi vil være organisation for lodserne i Danmark".


Som en konsekvens af Lederne Søfarts eksklusion af bestyrelsen i Danske Lodser, ønskes støtteforeningen Danish Maritime Pilots nu omdannet til en egentlig fagforening, som skal repræsentere lodserne i Danmark og internationalt samt forhandle deres overenskomster.

Blot fire dage efter Lederne Søfarts eksklusion af hele den netop genvalgte bestyrelse i Danske Lodser, strømmer medlemmerne fortsat til den nye lodsorganisation Danish Maritime Pilots.

Fredag morgen lød medlemstallet i den nye forening på 85 lodser, hvorved Danish Maritime Pilots er godt på vej til at blive større end Danske Lodser, der er en del af Lederne Søfart.

- Vi er overvældede af den store opbakning fra vores lodskolleger og det forpligter naturligvis, at så mange kolleger og tidligere medlemmer af Danske Lodser allerede har valgt at blive en del af Danish Maritime Pilots, siger Lars Sigvardt, der er formand for den nye organisation og tidligere formand i Danske Lodser.

Vil forhandle overenskomsterne på lodsområdet

- Da vi ønsker at varetage lodsernes faglige og politiske interesser bedst muligt, er vi nødt til at ændre vedtægterne i Danish Maritime Pilots selvom foreningen ikke en gang er en måned gammel. Det hænger sammen med, at vi efter Lederne Søfarts eksklusion ikke længere ønsker at være støtteforening for Danske Lodser og Lederne Søfart, hvilket ellers var formålet, siger han.

- I stedet vil vi på en ekstraordinær generalforsamling ændre vedtægterne så vi fremadrettet bliver en ægte fagforening og officiel organisation for lodserne i Danmark. Det indebærer naturligvis også, at vi også går efter i fremtiden at forhandle overenskomsterne på lodsområdet.

Gode ideer og beslutninger

Den ekstraordinære generalforsamling er berammet til torsdag den 26. november 2020.


Indkaldelse til alle medlemmer med dagsorden og beslutningsforslag vil blive sendt til alle medlemmer pr. mail senest tre uger før. Selve generalforsamlingen vil blive afholdt virtuelt via ZOOM - en sikker platform, nem at tilgå og med plads til alle.


Bestyrelsen er i gang med at se på nødvendige ændringer i vedtægter samt forslag til kontingent, drift og budgetter.


- Medlemmerne opfordres til at komme med deres input og gode ideer til bestyrelsen, hvordan vi kan bygge fremtidens organisation for alle danske lodser, opfordrer Lars Sigvardt.Fornyet energi og fokus på lodsområdet

Den tidligere bestyrelse i Danske Lodser har ikke lagt skjul på, at det igennem længere tid har været umuligt at mønstre de nødvendige ressourcer til det faglige og politiske arbejde i regi af Lederne Søfart.

Formanden for Danish Maritime Pilots glæder sig derfor over, at der nu kan komme fuldt fokus på de nødvendige indsatser.

- Med de mange medlemmer, der allerede har meldt sig ind i Danish Maritime Pilots får vi grundlaget, også økonomisk, for at komme godt videre med meget af det vi måtte slippe, da Lederne Søfart ekskluderede Danske Lodsers bestyrelse, siger Lars Sigvardt.

- Vi håber naturligvis, at endnu flere kolleger vil slutte op om Danish Maritime Pilots, for jo flere vi er, jo flere midler kan vi sammen sætte i arbejde for lodsernes fremtidige vilkår og virke. Eftersom målet også er at forhandle overenskomsterne på lodsområdet, er det naturligvis også afgørende, at vi repræsenterer hovedparten af lodserne.

コメント


bottom of page